Próbálkozások megtekintése, módosítása (teszt)

Az alábbi rövid leírásban a teszteknél látható lehetőségeket vázoljuk. A felület tevékenységtípusonként eltérhet, de az alapvető tevékenység: pontozás, válaszok/beküldött feladatok megtekintése általános.

1. Kattintson a megtekinteni kívánt teszt nevére.

Kattintás a teszt nevére.

2. A megnyílt oldalon kattintson a Próbálkozás linkre. A link csak akkor látszik, ha már volt legalább egy próbálkozás!

Kattintás a Próbálkozás linkre.


3. Állítsa be, hogy mely próbálkozásokat kívánja látni. Külön/látható csoportok alapján akkor lehet szűrni, ha a csoportos részvétel be van állítva a tesztnél.  Az alábbi példa alapján beállított szűrő egyetlen csoport folyamatban lévő és befejezett (beküldött) munkáit jeleníti meg.

Az próbálkozások szűrése.

Az eredmény táblázatos formában mutatja, hogy mely hallgató, mely feladatra hány pontot szerzett. A már kész próbálkozások kékkel, a folyamatban lévők szürkével jelennek meg. Utóbbi esetén a teljes pontszám még nem kerül számításra.

ponttáblázat

A) Egy adott hallgató, adott kérdésre kapott pontszámára kattintva megtekinthetjük a válaszát/próbálkozását. A már beküldött tesztek esetében a feljövő ablakban módosítható a pontszám vagy szöveges visszajelzés adható. 

B) Egy hallgató neve alatt megjelenő Próbálkozás ellenőrzése linkre kattintva a tesztben szereplő összes kérdésre adott válasza jelenik meg és az esetleges előzményeket. Pontszám és visszajelzés ebben a nézetben is csak a már leadott tesztek esetében adható. 

Újrapontoztatás

A legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy egy-egy automatikus kiértékelésű kérdésnél rosszul állítottuk be, hogy milyen válaszokat fogadjon el a rendszer, de az is lehet, hogy az eredményeket látva arról döntünk, hogy egy-egy kérdésnél részpontszámokat is osztunk. Ilyenkor a teendőnk az alábbi:

  1. Javítsa/módosítsa az érintett kérdéseket. 
  2. Kérje az újrapontozás kipróbálását (opcionális)
  3. Pontoztassa újra az összes/a csoportba tartozó hallgatókhoz tartozó/ vagy csak a kiválasztott teszteket az érintett hallgatók eredményeit. 

Ha a csoport szerinti szűrés be van állítva a lap tetején, akkor a ponttáblázat feletti újrapontozás/újrapontozás kipróbálása gomb csak a konkrét csoportra vonatkozik, melyet a gomb felirata is jelez.

egy csoport ujrapontozasa

Különben az összes résztvevőre. Ebben az eseteben a Mindet újrapontozza és a Teljes újrapontozás kipróbálása szöveg jelenik meg a gombokon. 

teljes újrapontozás

A teljes újrapontozás és annak kipróbálása is időigényes lehet. Ha problémás tesztek könnyen kiválaszthatók, akkor érdemes csak azokra kérni az újrapontoztatás. 

1. Jelölje be a problémás teszteknél a hallgatók neve előtt álló jelölőnégyzetet. 
2. Kattintson A kiválasztott próbálkozások újrapontozása gombra. 

Kiválasztott próbálkozások újrapontoztatása.

Törlés

A kiválasztott próbálkozások táblázat alatt található Kijelölt próbálkozások törlése gombra kattintva eltávolíthatók. Használjuk körültekintően, mert nem visszavonható. Általában csak teljesen üres próbálkozásokat távolítjuk el.

Utolsó módosítás: 2020. március 22., vasárnap, 23:09