Citációs index időintervallumhoz

Szerzőnként le kell keresni adott időintervallumhoz tartozó adott évi idézéskapcsolatokat, ezeket az idézéskapcsolatokat egy közös listába le kell menteni. Az összes szerzővel elvégzett keresés után a listán szereplő kapcsoaltok száma lesz a keresett citációs index.

 

A keresés összeállítása

A bal oldali menüben az “Idézéskapcsolat” adattípust válasszuk ki.

A bal oldali menüben a “Keresések és sablonok” csukható blokk “Keresések” fülén található “Új keresés” gombra kattintsunk.

A megjelenő ablakban az “Új keresés (nincs sablon)” lehetőségen kattintsunk duplán a bal egérgombbal (vagy egyszer a bal egérgombbal, majd nyomjuk meg az “Új keresés” gombot).

A megjelenő ablakban állítjuk össze a keresést, több keresési feltétel segítségével.

Az ablak jobb felső sarkában lévő “Új feltétel” feliratú mezőbe kattintva kezdjük el begépelni az első feltétel nevét: “Idézett közlemény”, majd kattintsunk egyszer a bal egérgombbal a megjelenő lehetőségre.

Az első feltétel:

Az első feltétel során belül lévő “Új feltétel” mezőbe kezdjük el begépelni a következőt: “Szerzők MTMT-ben”, majd kattintsunk a megjelenő lehetőségre:

Az eredmény:

Szintén az első feltétel során belül lévő “Új feltétel” mezőbe kezdjuk el begépelni: “Megjelenés éve”, majd kattintsunk a megjelenő lehetőségre:

Az eredmény:

A “Megjelenés éve” feltétel sorában az egyenlőségjelre kattintva válasszuk a “-tól, -ig” lehetőséget.

Az eredmény:

Ismét egy új feltételt adunk a kereséshez. Az ablak jobb felső sarkában található “Új feltétel” mezőjébe kezdjük el begépelni: “Idézőközlemény”, majd kattintsunk a megjelenő lehetőségre.

Az eredmény:

Még egy új feltételre lesz szükségünk. Az Idézőközlemény feltétel során belül lévő “Új feltétel” mezőbe kezdjük el begépelni: “Megjelenés éve”, majd kattintsunk a megjelenő lehetőségre.

Ezzel összeállítottuk a keresést. Az ablak tetején található “Új keresés ...” feliratú mezőben nevezzük el, töltsük ki a megfelelő adatokkal az első szerzőre, majd a “Mentés és keresés” gombra kattintva mentsük és futtassuk is a keresést.

A szerző nevére a a nagyító gomb segítségével kereshetünk.

Kitöltve:

 

A lista létrehozása

A megjelenő rekordokat a tartalom nézet saját menüsorának bal oldalán lévő fekete négyzet segítségével kijelöljük. A “Lista” gombra kattintva az “Új lista” lehetőséget választjuk.

A megjelenő ablakban elnevezzük a listát, majd a “Mentés” gombra kattintunk.

A bal oldali menü “Listák” csukható blokkjában találjuk az elmentett listát. A lista nevétől jobbra látjuk a listán lévő idézéskapcsolatok számát.

A második és minden további szerző nevével újra lefuttatjuk az elmentett keresést, és a kapott találatokat hozzáadjuk a listához.

Keresés újra futtatása: A keresés nevétől balra lévő ikonra kattintva és a “Szerkeszt” lehetőséget választva kitöröljük a keresésből az előző szerző nevét a névtől jobbra lévő “x” ikonra kattintva. Majd a nagyító ikon segítségével kikeressük az újabb szerző nevét.

A második és minden további keresésnél a “Gyorskeresés” gombbal futtatjuk a keresést.

Az újabb találatokat kijelöljük a fekete négyzet segítségével, majd a “Lista” gombra kattintva a “Listához hozzáadás” lehetőséget választjuk.

A megjelenő ablakban a nagyító ikon segítségével kikeressük a megfelelő már elmentett listát, és a “Mentés” gombra kattintunk.

Az utolsó szerző nevére kapott találatok listához adása után a lista nevétől jobbra látható szám lesz a keresett időintervallumhoz tartozó citációs index.

Utolsó módosítás: 2019. december 4., szerda, 13:17