Új közlemény felvitele (szakcikk)

Az oldalsó menü adattípusok blokkjában a “Közlemény” adattípust kiválasztva vihet fel új közleményt a rendszerbe.



A tartalom nézet saját menüsorának “Új” gombjára kattintva megjelenik egy párbeszédablak.



Itt van lehetőség DOI, WoS (Web of Science) vagy PubMed azonosítóval beemelni bizonyos közleményadatokat. (Most kihagyjuk ezt a lépést, hogy lássuk, hogy néz ki egy üres közlemény-feltöltő űrlap)

Amennyiben a közlemény még nem rendelkezik pontos megjelenési adatokkal (évfolyam, kötet, oldalszám), kattintson a “Megjelenés előtti” jelölőnégyzetbe. Ekkor kevesebb kötelező adat megadásával is menthető a rekord. Kattintson a “Tovább” gombra.


Típus, besorolás, jelleg

A típus, besorolás és jelleg információkat az M1-ben megszokotthoz hasonlóan itt is meg kell adni. Ezek meghatározásához az aktuális hivatalos útmutató az MTMT honlapján érhető el az “Ismertetők” kinyitható blokkban: https://www.mtmt.hu/dokumentumok-3



Az egyes mezőkbe kattintva választhat a lehetséges értékek közül. A típus megadása leszűkíti a választható besorolások körét, így érdemes áttanulmányozni a hivatalos útmutatót a közlemény felvitele előtt, amennyiben az nem folyóiratcikk/szakcikk.

Típus kiválasztása:



A “Kiválaszt és bezár” gombra kattintva vagy a megfelelő típuson dupla bal egérkattintással léphet tovább.

Besorolás kiválasztása:



A “Jelleg” mezőt a rendszer automatikusan kitölti “Tudományos”-ra. A mezőbe kattintva választhat másikat (Oktatási, Közérdekű, Ismeretterjesztő, Műszaki, Művészeti, Nem besorolt).



A mezők kitöltése után kattintson a “Tovább” gombra.


Folyóirat

A következő ablakban az egyetlen mezőbe kattintva a cikket tartalmazó folyóiratot kell megadni.



























































Laatste wijziging: Tuesday, 23 June 2020, 12:17