Kémia szakos hallgatóknak

ChemSpider

A ChemSpider ingyenesen hozzáférhető kémiai adatbázis, Royal Society of Chemistry tulajdona. Közel 60 millió kémiai anyagot, vegyületet tartalmaz és indexel. Egy keresőfelületen keresztül 500 forráshelyről integrálja az információkat. A vegyületek nevének, azok szinonimáinak, képletének, szerkezetének, tulajdonságainak, regisztrációs száminak keresése réven sokoldalú információ hozzáférést biztosít. A beépített rajzolóprogram segítségével az általunk rajzolt vegyületstruktúrákra is rákereshetünk.

SciFinder

SciFinder a Chemical Abstract Service (CAS) által létrehozott kémiai adatbázis, a Chemical Abstract online változata, számos információval kiegészítve. Tartalmazza a CAplus bibliográfiai adatbázist, mely a kémiai és az interdiszciplináris tudományterületek (biokémia, genomika, fizikai-kémia, alkalmazott tudományok) eredményeit 50.000 tudományos folyóiratból indexeli 1907-től napjainkig. 1.500 kulcsfontosságú szakfolyóirat minden cikkéről bibliográfiai információt és absztraktot közöl, továbbá könyvekhez, szabadalmakhoz, ismertetőkhöz, disszertációkhoz, konferencia kiadványokhoz, elektronikus folyóiratokhoz nyújt hozzáférést. Számos hivatkozást tartalmaz a Medline adatbázisból, magába foglalja a CAS Registry anyagismereti adatbázist is, mely több mint 130 millió szerves és szervetlen vegyületet és azok tulajdonságait tartalmazza. A SciFinder további hozzáférést biztosít 98 millió egyszerű, összetett reakcióhoz. Az adatbázisban legfontosabb keresési szempontok témára, szerzőre, folyóiratra, szabadalomra, kémiai vegyületre, struktúrára és reakcióra történő keresés.

Weben történő elérhetősége előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni és az adatbázist használni egyetemi IP címekről lehet a következő linken: https://scifinder.cas.org/registration/index.html?corpKey=16805FFA-86F3-50AB-3676-DFBB857B20D8


Modifié le: Wednesday 20 November 2019, 09:42