Legfontosabb magyar adatbázisok

MATARKA

A MATARKA adatbázis a magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshető adatbázisa.

Amennyiben magyar folyóiratcikkekre szeretnénk keresni, szerző, vagy cím alapján, rendkívül hasznos segítség a Matarka adatbázis. Használatát, funkcióit részletesen lásd a videókban.

képernyőkép a matraka adatbázisról

Akadémiai Kiadó Online Folyóiratai

Az Akadémiai Kiadó több mint 70 folyóiratának cikkeire kereshetünk, és az előfizetéssel rendelkező intézményi vagy a könyvtár felhasználói számára a cikkek teljes szöveggel is letölthetőek ingyenesen PDF formátumban.

képernyőkép Akadémiai Kiadói Adatbázisról

HUMANUS

A HUMANUS adatbázis a humántudományok magyar vonatkozású folyóiratcikkeinek és a tanulmánykötetekben megjelent tanulmányainak bibliográfiai adatait tartalmazza.
humanus képernyőképe

EPA - Elektronikus Periodika Adatbázis/Archívum

Az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis célja a magyar vonatkozású elektronikus időszaki kiadványok nyilvántartása, illetve egyes folyóiratok archiválása. Jelenleg közel 3 ezer kiadvány adatait, illetve lehetőség szerint teljes szövegű változatát teszi kereshetővé és elérhetővé.
epa képernyőkép

EHM kereső

Az EPA-HUMANUS-MATARKA közös keresője. Kereshetünk szerzőre, címre, folyóiratra, valamint böngészhetünk az összes feldolgozott folyóirat és tanulmánykötet címében. A találati listában bibliográfiai adatotak találunk, valamint azt, hogy melyik adatbázisban lelhetjük meg az adott dokumentumot.
képernyőkép

MEK - MAgyar Elektronikus Könyvtár

Több mint 15 ezer, teljes szöveggel elérhető elektronikus könyv tölthető le különböző formátumban (word, html, epub, pdf, stb.) a MEK-ből.
képernyőkép mek

ADT - Arcanum Digitális Tudmánytár

Az ADT-ben való böngészés ingyenes, de a letöltés már (intézményi) előfizetéshez kötött. Tartalma: tudományos és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények. 
adt nyitóképernyőkép

DIA - Digitális Irodalmi Akadémia

A DIA-ban kortárs magyar szépírók digitalizált művei érhetők el teljes szöveggel. Ehhez szakirodalmi bibliográfia kapcsolódik.
dia képernyőkép

KSH szakstatisztikák

Magyarországra vonatkozó országos, területi és nemzetközi statisztikai adatok adatbázisa, 1997-től napjainkig.
ksh képernyőkép
Laatste wijziging: Monday, 18 March 2019, 09:32