Literature Resource Center

 Literature Resource Center a világ legátfogóbb és legmegbízhatóbb online irodalmi adatbázisa, amely segíti az oktatást, az interdiszciplináris kutatást, a digitális szövegértést és a kritikai gondolkodás fejlesztését is az angol nyelv és irodalom, a világirodalom, a film, a színház és általában a humántudományok területén.

Több mint 130 ezer szerzőről és munkájáról találhatók vonatkozó információk (szócikkek, teljes terjedelmű forrásszövegek, folyóiratcikkek, kritikák stb.) a világ minden tájáról és minden korszakból. Folyamatosan frissített és ellenőrzött tartalom jellemzi. Az MLA bibliográfiai adatbázisához (MLA International Bibliography) ad teljes szövegű hozzáférést 1926-tól napjainkig.

Kezdőoldal

Az összetett keresésre kattintva megadhatjuk a keresőkifejezéseinket és tovább szűkíthetjük keresést.

Összetett keresés lap teteje

Összetett keresés lap alja

A találati listánk jobb oldalán láthatjuk, hogy milyen típusú dokumentumokat kaptunk, milyen tárgyszavakkal, kik a szerzők, hol jelentek meg. Ezekre szűkíthetünk is.

Találati lista

Az egyik címre kattintva elolvashatjuk a szöveget, de akár le is tölthetjük, kinyomtathatjuk, felolvastathatjuk, vagy el is küldhetjük magunknak e-mailben.

Lehetőségek

A Citation tools-ra kattintva kiválaszthatjuk, hogy milyen formában szeretnénk elmenteni a bibliográfiáját, valamint azt hogy hova szeretnénk exportálni.

Citáció kiválasztásaExportálás

Ultima modificare: Monday, 18 March 2019, 12:53