Google Scholar + Kopernio

A Google Scholar a Google speciális keresője. Segítségével kizárólag tudományos anyagok között van mód keresni. A Google Scholar nem adatbázis, hanem kereső. A keresőrobotjának megfelelő dokumentumokat indexálja, teszi visszakereshetővé. Használatánál, amennyiben nem vagyunk a Debreceni Egyetem IP tartományán belül, akkor érdemes a DEENK által biztosított otthoni elérést  alkalmaznunk. Ezzel lehetővé válik, hogy a Debreceni Egyetem által előfizetett tartalmakhoz közvetlenül a Google Scholaron keresztül is hozzáférjünk. A Google Scholarl lényegében minden jelentős adatbázis anyagát indexálja. 

A Kopernio egy ingyenes kiegészítő a Google Chrome-hoz és a Mozilla Firefoxhoz, melynek segítségével egyszerűbbé válik a teljes szövegek keresése és megjelenítése az intézményi előfőfizetésekben és a nyílt hozzáférésű tartalmakban. 20.000 adatbázissal működik együtt. 

Célszerű a Koperniot telepíteni a Chrome vagy Firefox böngészőbe és abban profilt létrehozni. Tudományos anyagok keresése során a Kopernio profilunkba belépve automatikusan fogja keresni a kívánt dokumentum teljes szövegét. 

Ultime modifiche: Monday, 18 March 2019, 18:39