Adatbázisok

Az adott adatbázis az adatbázis nevére kattintva nyitható meg.

Academic Search Ultimate 

Teljes szövegű folyóirat-cikk adatbázis, elsősorban felsőoktatási-kutatási intézmények részére. Ez a multidiszciplináris gyűjtemény a humán-, jog-, műszaki-, gazdaság-, természet-, agrár- és társadalomtudományok, oktatás, informatika,orvostudomány stb. területeit fedi le. Az adatbázisban teljes szöveggel érhetjük el több mint 9.500 folyóirat tudományos cikkeit, gyakran a legfrissebb számokat is beleértve.

SciTech (Proquest)

A Proquest természettudományi és műszaki adatbázisa közel 8.000 folyóirathoz, jelentéshez, konferenciakötethez nyújt teljes szövegű hozzáférést. Ezen felül 11 milló szabadalmat és számos szakterületi bibliográfiai adatbázist (Agricola, Metadex, Medline, Toxline) is tartalmaz. Jól használható az agrártudományok, a természettudományok, a műszaki tudományok, az élettudományok és az informatika területein egyaránt.

SpringerLink 

A természet-, műszaki- és az orvostudományok egyik legátfogóbb online gyűjteménye. Vezető kutatók számára fontos információkat nyújt azáltal, hogy nyomtatott és elektronikus folyóiratok, könyvek és referensz művek – az előfizetéstől függően - teljes szöveggel megtalálhatók benne. A nem előfizetett tartalmaknak csak az első két oldala tölthető le. Az Elsevier folyóiratokat nagy tudású szerkesztői csoport gondozza, a cikkek szigorúan lektoráltak. Más kiadók (pl. Urban, Vogel, Steinkopff, és Birkhäuser) kiadványaihoz is biztosít hozzáférést a felületén.

Taylor and Francis Online Library

Az adatbázisban a Taylor and Francis és a Routledge kiadók folyóiratai érhetők el teljes szövegben. A kiadványok valamennyi tudományterületet átfogják, összesen több mint 2300 folyóirat található meg a gyűjteményben.

Wiley Online Library

A Wiley Online Library a világ legszélesebb és leggazdagabb multidiszciplináris gyűjteménye, amely 1997-től napjainkig 1.500 folyóiratból közel 6 millió tanulmányt kínál teljes szöveggel, valamint közel 20.000 online könyvhöz biztosít hozzáférést. Kimagasló a természet- és társadalomtudomány, valamint az orvostudomány szakterületek képviselete az adatbázisban.

A fejezet elkészítéséhez használt szakirodalom:

lib.unideb.hu (Letöltés időpontja: 2019.02.21.)

Última modificación: Tuesday, 12 de March de 2019, 17:23