Képek, ikonok, ábrák, diagramok

Csak jó minőségű és jogtiszta képeket használj! Például ingyen tölthetsz le ilyenek az unsplash.com vagy a freepik.com oldalakról. A képek felbontása minimum 1024x768 legyen!

A prezentációd elkészítéséhez inspiráló lehet a canva.com használata! Itt prezentációs sablonokat is találsz, mellette pedig azt is láthatod, hogy ezek a sablonok elemekből épültek fel! Ha van elég időd rá, te is összedobhatsz egy szép prezentációt a saját elképzeléseid alapján!

Használj ikonokat, piktogramokat! Az alábbi oldalon ingyen elérheted ezeket: flaticon.com. Sokkal könnyebben dolgozza fel az agyunk a vizuális információkat! Ha az egyébként több szóban leírt szöveget tudod egy piktogrammal is ábrázolni, akkor tedd meg!

Ne félj használni a transzparenciát! Ha a háttérfotód nem homogén, sok apró részlet van rajta, akkor a képre kattintva a beállításokban átlátszóbbá tudod azt tenni! Így a szöveg fog előtérbe kerülni, a kép részletei pedig nem vonják el a hallgatóság figyelmét!




Sok esetben egy kutatás prezentálása adatok, eredmények bemutatásából áll. Ebben az esetben ne ess abba a hibába, hogy kivetítesz egy Excel-táblázatot! A legfontosabb adatokat diagramok és ábrák segítségével szemléltesd!

Az animációkat csak indokolt esetben használd a prezentációdhoz. 


Zuletzt geändert: Tuesday, 2. November 2021, 08:37