Színek

A színeknek rengeteg kódja van, de a prezentációkészítés szempontjából az RGB a legfontosabb! Az RGB az R (red), G (green), B (blue) alapszínek különböző mértékű keverésével határozza meg a színeket. Ezt a kódolást használjuk az elektronikai eszközöknél, képernyőkön, kijelzőkön.


Keress egy jó színpalettát, amelynek a színei illenek az előadásod témájához! Az alábbi oldalakon ingyenesen találsz ilyeneket: color.adobe.com, flatuicolors.com. Ha megtaláltad a megfelelőt, akkor a szín kódját, azaz az RGB-t kell nézned!

Tipp: Ha a szövegedet szeretnéd átszínezni, a megfelelő opció kiválasztásánál mindig van lehetőséged beírni a szín kódját! Egyszerűen másold ki a kiválasztott RGB-t és másold be az általad használt szoftverbe!

Tipp: A projektornak mindig rosszabb lesz a színtartománya, mint a számítógépnek, ezért érdemes odafigyelned a színek kiválasztásánál, hogy legyen nagyobb kontraszt közöttük! Ha minimális árnyalatban térnek el, akkor fennáll a veszélye annak, hogy nem fognak megfelelően látszani a kivetítőn! Hogyan tudod ellenőrizni? Ha fekete-fehér előnézetbe teszed a prezentációdat, megállapíthatod, hogy érvényesülnek-e a kontrasztok.

最終更新日時: 2021年 11月 11日(Thursday) 11:42