A kurzus célja, hogy a hallgatók megismerjék a szerves vegyületek kémiájának megértéséhez, értelmezéséhez szükséges alapvető fogalmakat és elméleteket, valamint a szénhidrogének (telített, telítetlen, aromás és halogénezett) alapvető fizikai, kémiai tulajdonságait, előállítási módjait.

- Formator: Dr. Juhász László

- Formator: Hőgye Fanni
- Formator: Kajtár Mihály
- Formator: Dr. Kicsák Máté
- Formator: Király Sándor Balázs
- Formator: Dr. Mándi Attila
- Formator: Terdikné Dr. Csávás Magdolna

- Formator: Hőgye Fanni
- Formator: József János
- Formator: Dr. Juhászné dr. Tóth Éva
- Formator: Dr. Kicsák Máté
- Formator: Király Sándor Balázs
- Formator: Kónya-Ábrahám Anita
- Formator: Kun Sándor
- Formator: Tóthné dr. Illyés Tünde Zita
