A kurzus célja, hogy a hallgatók megismerjék a szerves vegyületek kémiájának megértéséhez, értelmezéséhez szükséges alapvető fogalmakat és elméleteket, valamint a szénhidrogének (telített, telítetlen, aromás és halogénezett) alapvető fizikai, kémiai tulajdonságait, előállítási módjait.

- Leraar: Dr. Juhász László

- Leraar: Hőgye Fanni
- Leraar: Kajtár Mihály
- Leraar: Dr. Kicsák Máté
- Leraar: Király Sándor Balázs
- Leraar: Dr. Mándi Attila
- Leraar: Terdikné Dr. Csávás Magdolna

- Leraar: Hőgye Fanni
- Leraar: József János
- Leraar: Dr. Juhászné dr. Tóth Éva
- Leraar: Dr. Kicsák Máté
- Leraar: Király Sándor Balázs
- Leraar: Kónya-Ábrahám Anita
- Leraar: Kun Sándor
- Leraar: Tóthné dr. Illyés Tünde Zita
