A kurzus célja, hogy a hallgatók megismerjék a szerves vegyületek kémiájának megértéséhez, értelmezéséhez szükséges alapvető fogalmakat és elméleteket, valamint a szénhidrogének (telített, telítetlen, aromás és halogénezett) alapvető fizikai, kémiai tulajdonságait, előállítási módjait.

- Docente: Dr. Juhász László

- Docente: Hőgye Fanni
- Docente: Kajtár Mihály
- Docente: Dr. Kicsák Máté
- Docente: Király Sándor Balázs
- Docente: Dr. Mándi Attila
- Docente: Terdikné Dr. Csávás Magdolna

- Docente: Hőgye Fanni
- Docente: József János
- Docente: Dr. Juhászné dr. Tóth Éva
- Docente: Dr. Kicsák Máté
- Docente: Király Sándor Balázs
- Docente: Kónya-Ábrahám Anita
- Docente: Kun Sándor
- Docente: Tóthné dr. Illyés Tünde Zita
