A kurzus célja, hogy a hallgatók megismerjék a szerves vegyületek kémiájának megértéséhez, értelmezéséhez szükséges alapvető fogalmakat és elméleteket, valamint a szénhidrogének (telített, telítetlen, aromás és halogénezett) alapvető fizikai, kémiai tulajdonságait, előállítási módjait.

- Enseignant: Dr. Juhász László

- Enseignant: Dr. Juhász László

- Enseignant: Hőgye Fanni
- Enseignant: Kajtár Mihály
- Enseignant: Dr. Kicsák Máté
- Enseignant: Király Sándor Balázs
- Enseignant: Dr. Mándi Attila
- Enseignant: Terdikné Dr. Csávás Magdolna

- Enseignant: Hőgye Fanni
- Enseignant: József János
- Enseignant: Dr. Juhászné dr. Tóth Éva
- Enseignant: Dr. Kicsák Máté
- Enseignant: Király Sándor Balázs
- Enseignant: Kónya-Ábrahám Anita
- Enseignant: Kun Sándor
- Enseignant: Tóthné dr. Illyés Tünde Zita