A kurzus célja, hogy a hallgatók megismerjék a szerves vegyületek kémiájának megértéséhez, értelmezéséhez szükséges alapvető fogalmakat és elméleteket, valamint a szénhidrogének (telített, telítetlen, aromás és halogénezett) alapvető fizikai, kémiai tulajdonságait, előállítási módjait.

- Profesor: Dr. Juhász László

- Profesor: Hőgye Fanni
- Profesor: Kajtár Mihály
- Profesor: Dr. Kicsák Máté
- Profesor: Király Sándor Balázs
- Profesor: Dr. Mándi Attila
- Profesor: Terdikné Dr. Csávás Magdolna

- Profesor: Hőgye Fanni
- Profesor: József János
- Profesor: Dr. Juhászné dr. Tóth Éva
- Profesor: Dr. Kicsák Máté
- Profesor: Király Sándor Balázs
- Profesor: Kónya-Ábrahám Anita
- Profesor: Kun Sándor
- Profesor: Tóthné dr. Illyés Tünde Zita
